Vaabinas valmistati palju võid

Elu 19. aprill 1940 lk 3

Vaabinas valmistati 58013 kg võid

Piimaühing pidas peakoosoleku.

Möödunud pühapäeval pidas Vaabina Piimaühing oma korralist peakoosolekut. Koosolekut juhatas Joh. Karu, protokollis Hans Kosk. Enne 1939. a. aruande vastuvõtmisele asumist võttis sõna ühingu raamatupidaja T. Horn, kes andis värvika ülevaate ühingu tegevusest.

Ühing on 1939. a. jooksul tootnud piima 1.469.033,3 kg. Sellest on valmistatud võid 58 013,66 kg. Ühe kg või eest maksti piimatoojale keskmiselt kr. 1,77. Olgu märgitud, et aasta piimatoodang oleks olnud palju suurem, kuid uue meiereihoone ehituse pärast valgus palju piima mujale. 1939. a. aruanne tulude-kulude osas kr. 76.982.61 võeti ühel häälel vastu ja kinnitati. 1940. a. eelarve tulude-kulude osas kr. 18.500.  – tasakaalus võeti ühel häälel vastu.

Lahkunud esimehe Karl Ader’i asemele valiti uueks esim. Joh. Karu. Kassapidajaks valiti Joh. Reismann, kirjatoimetajaks P. Puusar. Juhatuseliikmeteks valiti Haabsalu ja Kaska. Revisjoni-komisjoni valiti R. Strandberg, S. Kaska ja A. Markvardt.

Olgu märgitud, et ühingul valmis ka paari kuu eest uus meiereihoone, mis on Võrumaal moodsam. Uue meiereihoone ehitamisel on ühingu juhatus kui ka liikmed praegustel rasketel aegadel end märkimisväärselt ohverdanud, sest kõik on ühingu omal jõul ehitatud.

 

Vaabina Piimaühingu esimees lahkus.

Kauapüsinud Vaabina Piimaühingu esimees Karl Ader lahkus oma kohalt vanaduse tagajärjel. Karl Aderit tunti ühingu esimehena kui korralikku ja ausat isikut, mis tõttu tänab Vaabina Piimaühing oma vana esimeest tehtud töö eest. Karl Aderit tuntakse kohapeal jõuka ja eeskujuliku põllumehena.

vaabina piim

Lisa kommentaar